En blogg hovedsaklig om bøker, men også om film og annen moro.

fredag 29. juli 2011

Tankevekkende spenningBokanmeldelse av ”Uglies” av Scott Westerfeld.

Terningkast: 5

Forlag: Simon Schuster Ltd
Utgitt: 2005
Antall sider: 448
Språk: engelsk
Kilde: Kjøpt i bokhandel i Irland

Vi møter en verden der det å være pen ikke er en tilfeldighet. Alle blir skjønnhetsoperert som 16-åringer og fra den dagen lever de et perfekt liv med sitt perfekte utseende. For Tally Youngblood er tiden fram til 16-årsdagen uendelig lang. Alt hun kan tenke på er hvor mye hun gleder seg til den dagen hun også blir en pretty. Men så møter hun Shay og fra den dagen blir Tallys liv helt annerledes enn hun hadde tenkt. Shay er nemlig ikke sikker på om hun vil bli operert og vurderer å rømme. Etter hvert innser Tally at den perfekte verden hun gleder seg til å bli en del av kanskje ikke er så perfekt likevel.

”Uglies” er akkurat slik en ungdomsroman bør være: spennende, men samtidig tankevekkende. Men det er ikke bare for ungdom dette er en tankevekkende bok. Ved å dykke inn i Tallys univers er det umulig å ikke stille seg spørsmål ved vår egen verden. Går vi mot en framtid der et perfekt utseende blir normen?

Spenningen er også stor gjennom hele boken. Det er mye action, som blir godt balansert av roligere sekvenser. Jeg tok meg flere ganger i å tro at jeg visste hva som kom til å skje, men ble stadig overrasket over nye vendinger. Westerfeld er også god til å presentere det teknologisk velutviklede samfunnet på en måte som gjøre det lett for leseren å leve seg inn i Tallys historie.

Andre anmeldelser av denne boken:
Ladybug
Bokelskerinnen

1 kommentar:

  1. Flott anmeldelse, Camilla, og tusen takk for linken :) Jeg like også Uglies veldig godt, en bok jeg godt syntes kunne bli lest i skolesammenheng faktisk.

    SvarSlett