En blogg hovedsaklig om bøker, men også om film og annen moro.

søndag 6. mai 2012

En smakebit på søndag: Friksjonar


Jeg fikk plutselig lyst til å lese essay, så da jeg fant Marta Norheims essaysamling Friksjonar i bibliotekhyllene fikk den være med meg hjem en tur. Jeg har nå vandret rundt 50 sider inn og kan allerede konkludere med at dette er glimrende føde for tanken. Til tross for et litt nitrist omslag er det nemlig spennende tanker mellom de blågrå permene. Anbefales!

Mitt utdrag er fra essayet «Suget etter blod», som omhandler den nye vampyrlitteraturen:

«Vampyr- og varulvlitteraturen handlar, som mykje annan litteratur, om å omgåast dei som er annleis enn oss, dei framande. I møtet med den framande eller ville, kan ein knuse han eller leggje han under seg, domestisere han slik at han tek opp i seg normene på staden, alternativt lærer seg kva som utløyser villskapen, og prøve og unngå dette – eller rett og slett skygge banen» s. 54

En smakebit på søndag er en glimrende ukentlig utfording på bloggen Flukten fra virkeligheten. Klikk deg inn der for å lese flere smakebiter og kanskje legge til din egen.

5 kommentarer:

 1. Hmm, virker interessant. Takk for smakebiten!

  SvarSlett
 2. Tusen takk for smakebiten:-)

  Kos deg videre med boken!

  SvarSlett
 3. Takk for smakebiten:) Virket jo litt intressant, men må si meg enig om at bokomslaget var lite innbydende:) Ha en flott søndagskveld:)

  SvarSlett
 4. Dette virker interessant, jeg har lest svært få essay, det bør jeg kanskje gjøre noe med?

  SvarSlett
 5. Man skal ikke dømme en bok fra omslaget, men jeg må også si meg enig i at det omslaget ikke helt passer til det som virker som et veldig interessant innhold :) Liker undertittelen "Essay fra kulturelle grenseområde" da! :)

  SvarSlett